اهداف
گروه بینرشتهای فناوری خود شامل دو بخش مجزای «علوم و فناوری شبکه» و «مکاترونیک و ریزفناوری» است.
بخش علوم و فناوری شبکه
تحول فناوری اطلاعات، مفاهیم گذشته را تغییر داده و مفاهیم جدید جایگزینی را پدید آورده است. در حقیقت، بهکارگیری این فناوری جایگاه کشورها را در صحنه رقابتهای سیاسی و اقتصادی رقم خواهد زد. ازاینرو است که در سند نقشه جامع علمی کشور، فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان فناوریهای اولویت الف کشور مطرح شده است. تشکیل شورای عالی فضای مجازی نیز در سالهای اخیر از جایگاه و نقش خطیر این فناوری حکایت دارد. در این راستا دانشکده علوم و فنون نوین، بخشی با نام «علوم و فناوری شبکه» برای کمک به ایجاد توانمندیهای لازم در جهت دستیابی به این فناوری در کشور تأسیس کرده است و در حال حاضر پذیرای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در گرایشهای مختلف میباشد.
بخش مکاترونیک و ریزفناوری
مکاترونیک
امروزه جهت طراحی بسیاری از سیستمهای پیچیده که شامل زیر سیستمهای مختلف و شاخههای علمی متفاوت هستند دانش مهندسی سیستمی مورد نیاز است. مهندسی مکاترونیک، در حقیقت کاربردی از مهندسی سیستم در سامانههای الکترومکانیکی است. این گرایش در حقیقت تلفیقی از مهندسی مکانیک، الکترونیک، کامپیوتر و کنترل است و در حوزههایی نظیر اتوماسیون، رباتیک، بینایی ماشین، مهندسی پزشکی، سیستمهای سرو و ابزار دقیق، سیستمهای کنترلی و اندازهگیری، مهندسی خودرو، کنترل ماشین به کمک کامپیوتر، سیستمهای خبره، مهندسی هوافضا و غیره کاربرد دارد.
با توجه به نیاز روزافزون صنعت به استخدام نیروهای ماهر در زمینه مهندسی مکاترونیک، تربیت نیروی انسانی در این زمینه بیش از پیش اهمیت یافته است. در همین راستا بخش مکاترونیک و ریزفناوری در دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران تأسیس شده است.
ریز فناوری
با توجه به توسعه روزافزون میکرو و نانوفناوری در سطح جهان، قابلیتهای بالای این تکنولوژی در ساخت و بهرهبرداری از سیستمهای پیچیده در ابعاد کوچک با بازدهی و قابلیت اطمینان بالاتر و همچنین افزایش نیاز صنایع مادر نظیر صنایع نظامی، نفت و گاز و پتروشیمی، خودروسازی به سیستمهای میکرونانو در قالب انواع میکرو حسگرها، میکرو محرکها و غیره، و توانمندی بالقوهای که در کشور وجود دارد، گروه میکروفناوری در دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران تأسیس شده است. هدف از راهاندازی این گروه تربیت متخصصانی است که قابلیت تعریف، طراحی، اجرا و تحلیل سیستمهای میکرونانو را با توجه به نیازها و امکانات داخل کشور داشته باشند تا به نحو مؤثری پاسخگوی نیازها و کمبودهای کشور در زمینهی این تکنولوژی برتر باشند.
بخش ریزفناوری دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران فعالیت خود را با جذب دانشجو در رشتهی میکرونانوالکترومکانیک در مقطع کارشناسی ارشد در سال 1392 آغاز نموده است. در حال حاضر زیربخش «مکاترونیک و ریزفناوری» پذیرای دانشجویان کارشناسی ارشد در گرایشهای مختلف میباشد.
رشته های تحصیلی
بخش علوم و فناوری های شبکه
کارشناسی ارشد
- مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی برنامه مصوب
- مهندسی فناوری اطلاعات - سامانههای شبکهای برنامه مصوب
- مهندسی فناوری اطلاعات - سیستمهای چندرسانهای برنامه مصوب
- علوم و فناوری شبکه برنامه مصوب
- زبانشناسی رایانشی برنامه مصوب
- علوم کامپیوتر - علوم تصمیم و مهندسی دانش برنامه مصوب
دکتری
- مهندسی فناوری اطلاعات برنامه مصوب
بخش مکاترونیک و ریزفناوری
کارشناسی ارشد
- مهندسی مکاترونیک برنامه مصوب
- سیستمهای میکرو و نانوالکترومکانیک برنامه مصوب
- مهندسی فوتونیک - نانوفوتونیک برنامه مصوب