مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سیستم های چندرسانه ای

نام گرایش :  مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سیستم های چندرسانه ای

مسئول رشته: آقای دکتر سیدحمیدرضا احمدی

اهداف  گرایش:

سالیان زیادی است که استفاده از محتواهای چندرسانه‌ای در زمینه‌های مختلف آموزشی، تبلیغاتی، تجاری، سرگرمی، و همچنین در بستر گسترده اینترنت مرسوم شده است. کسانی که در زمینه تولید این محتواها فعالیت می‌کنند، تنها نیازمند یادگیری کار با تعدادی نرم‌افزار می‌باشند که این نرم‌افزارها در یکی از دسته‌های کلی زیر قرار می‌گیرند:

• نرم‌افزار گرافیکی برای ویرایش صوت، تصویر و ویدئو
  • نرم‌افزار تولید انیمیشن (پویانمایی) دو بعدی (2D) و سه بعدی (3D)
  • نرم‌افزار طراحی و تولید محتوا و محیط‌های چندرسانه‌ای

گرایش سیستم‌های چندرسانه‌ای از مجموعه مهندسی فناوری اطلاعات، سطحی بسیار فراتر از تولید محتوای چندرسانه‌ای را هدف‌گیری نموده و هدف آن، تربیت افرادی با دید عمیق و دقیق مهندسی است که با برخوردار شدن از دانش کافی نسبت به ویژگی‌های انواع مدیای صوتی، تصویری، ویدئویی، و پویانمایی، می‌توانند چگونگی عملکرد داخلی نرم‌افزارهای مزبور را درک کرده، خود اقدام به تهیه و بهسازی و توسعه این نرم‌افزارها و الگوریتم‌های مربوط به آنها نمایند. همچنین، فارغ‌التحصیلان این گرایش دارای این توانایی خواهند بود که در حوزه تولید و توسعه نرم‌افزارهای تولید بازی رایانه‌ای (Game Engine) فعالیت کنند.

فعالیت‌های تحقیقاتی دانشجویان این گرایش متنوع بوده و از جمله می‌تواند از زمینه‌های زیر انتخاب گردد:

• الگوریتم های گرافیک کامپیوتری در حوزه صوت، تصویر، ویدئو، انیمیشن
  • الگوریتم های فشرده‌سازی، تبدیل، و پردازش انواع محتوای مولتی‌مدیا
  • توسعه نرم‌افزارهای گرافیکی و موتورهای تولید بازی رایانه‌ای
  • شبکه‌های مولتی‌مدیا و پروتکل‌های مربوط به آن

در راستای رسیدن به اهداف بیان شده، و بر اساس مصوبه رسمی وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری، دانشجویان این رشته لازم است دروس مندرج در جدول زیر را در مرحله آموزشی دوره کارشناسی ارشد خود بگذرانند. گذراندن همه دروس اصلی، اجباری است که جمعا معادل 15 واحد درسی می‌باشد. از مجموعه دروس اختیاری نیز گذراندن حداقل 3 درس (معادل 9 واحد درسی) لازم می‌باشد.

همچنین، در مرحله تحقیقاتی این دوره کارشناسی ارشد، دانشجویان لازم است درس سمینار (معادل 2 واحد) را اخذ نموده و سپس پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود را (معادل 6 واحد درسی) تکمیل نمایند.

با توجه به اینکه دروس جبرانی این گرایش، که بر اساس تصمیم گروه آموزشی برای دانشجویان تعیین می‌گردد، ممکن است معادل یک ترم تحصیلی را به خود اختصاص دهند، تحصیل در این دوره کارشناسی ارشد ممکن است تا 5 ترم تحصیلی طول بکشد. طبق مصوبه وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری، حداکثر طول این دوره 3 سال (6 ترم تحصیلی) می‌باشد.

دروس جبرانی (بر اساس تصمیم گروه آموزشی)

تعامل انسان و کامپیوتر

بینائی ماشین

مدیریت ارتباط با مشتری

مباحث پیشرفته در چندرسانه‌ای

برای اطلاع از جزئیات و سیلابس برنامه درسی، برنامه مصوب رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش سیستم های چندرسانه ای در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را ملاحظه بفرمایید.